Gratis tips

  • Als je gaat opruimen, blijf dan bij het klusje dat je aan het doen bent. Zo voorkom je dat je op drie plaatsen tegelijk bezig bent, en aan het eind van de dag niets hebt afgerond.
  • Stel  je het opruimen uit van die ene kast, het zemen van de ramen of wat voor taak ook waar je tegenop ziet, zet die taak in je agenda. Dat helpt echt!  Probeer het maar.
  • Stel een tijd vast voor een opruimactie in huis. De strijk bijvoorbeeld. Zet de kookwekker op een uur. Gaat de wekker af en heb je niet alles kunnen strijken, ruim je strijkplan en -bout op. Neem een kopje koffie of thee. Je hebt het verdiend. En morgen ga je gewoon weer verder.
  • Je hoeft al het werk in huis niet alleen te doen! Schakel je huisgenoten in (partner, kinderen) bij de dagelijkse klusjes. Dat vergt wel wat overredingskracht en volharding. Begin eens met samen te koken. Of geef iedere huisgenoot een taak(je); was opvouwen, vaatwasser leegruimen, kattenbak schoonmaken, vuilcontainer buiten zetten en ga zo maar door. En …. heel belangrijk, bemoei je niet met de uitvoering van die taak. Ieder doet het op zijn/haar eigen manier!
  • Het teveel aan spulletjes om je heen, is er niet in één dag gekomen. Je kunt daarom ook niet in één dag je huis opruimen. Met iedere dag een beetje opruimen, kom je er ook.

 

Misschien heb je zelf een tip die je wilt delen. Laat het mij weten! Je bent nooit te oud om te leren.